Blog

Welkom op de blog van Rewave

Op het blog van Rewave vind je interessante artikelen en tips over een ergonomisch werkplek of het thuiswerken in het algemeen. Zoek op het onderwerp van de blog om de informatie te lezen. We willen je zoveel mogelijk helpen bij het werken zonder lichamelijke klachten of mentale problemen. We zullen je daarom zoveel mogelijk informatie geven op ons blog. Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het ons dan gerust weten.

Blog met artikelen over ergonomie en thuiswerken

Alles voor een gezonde thuiswerk plek

Door: Lennart 21 januari 2021 ergonomisch Rewave Thuiswerken

Rewave heeft alles in huis om jouw werkplek ergonomisch in te richten. Hiermee voorkom je lichamelijke en mentale klachten bij het thuiswerken.

Lees verder

Welkom thuiswerkvergoeding! De reiskostenvergoeding verdwijnt in 2021

Door: Lennart 28 januari 2021 nieuws Thuiswerken

Thuiswerkvergoeding in plaats van reiskostenvergoeding

Thuiswerken is door Covid-19 in 2020 het nieuwe normaal geworden voor werknemers en werkgevers. Hierdoor zijn er veel minder reisbewegingen van en naar het werk. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijker dan ooit. Dit vraag om een nieuwe visie op vergoedingen, zoals de thuiswerkvergoeding.

Werkgevers mogen nu nog belastingvrij een reiskostenvergoeding geven aan hun werknemers, wanneer ze daadwerkelijk de afstand afleggen voor het werk. Door de toename van het thuiswerken is dit natuurlijk steeds minder het geval.

De overheid heeft bepaald dat er nog tot 1 april van 2021 onbelast reiskostenvergoedingen mogen worden uitgekeerd aan personeel. Dit was voorheen tot 1 januari, maar dit is uit coulance verlengd tot 1 april.

Werknemers maken vandaag de dag meer kosten voor de inrichting van de thuiswerkplek als voor het forensen. Werkgevers zijn vaak al begonnen om regelingen op te starten voor deze thuiswerk kosten. Hierdoor zijn de kosten voor aanschaf van goede producten vaak al gedekt. En dat ook nog eens met een fiscaal voordeel. Doe hier je voordeel mee en richt een gezonde werkplek om thuis te kunnen werken. Kijk in onze online shop voor de beste selectie van producten.

Lees verder

Een goede planning voor een dag thuiswerken

Door: Lennart 15 september 2021 Structuur Tips voor thuiswerken

Een goede voorbereiding van je werkdag begint natuurlijk met de planning, juist bij het thuiswerken. Omdat de structuur van het kantoor bij je thuis ontbreekt, is het verleidelijk om maar gewoon te starten. Er is minder feedback van je collega’s en managers, waardoor je zelf meer in control bent over je agenda. Dit maakt een gedegen planning extra belangrijk.

Thuiswerken maakt planning extra belangrijk

Wanneer je thuis aan het werken bent, is dat meestal in een omgeving waar je ook ontspant en leeft in je vrije tijd. Hierdoor mis je de gestructureerde aanpak die je op een kantoor wel vaak hebt. Afleiding ligt op de loer en dit zorgt ervoor dat je niet op de meest efficiënte manier aan de gang bent. Ook al heb je een perfect ingericht en afgesloten thuiskantoor; de afleiding is vaak maar een paar deuren van je verwijderd.

Werk met een goede planning

Hoe kan je dit nu voorkomen? Door het werken met een goede planning. Er zijn honderden methodes en manier voor het plannen van een werkdag. Het belangrijkste is dat je er eentje gebruik waar jij prettig mee kan werken. Breng een routine aan op een manier die bij je past. Het kan bijvoorbeeld helpen de dag altijd op dezelfde manier op te starten en weer af te sluiten. Deze regelmaat geeft je de rest de rest van je thuiswerkdag efficiënt in te plannen. Hierdoor heb jij het overzicht van je todo’s. 

Welke methode van planning past bij jou?

Er zijn verschillende methodes voor het maken van planningen. Zoek er eentje die echt bij je past. Voor de één is dat starten met de meest belangrijke taak, nog voor het openen van de inbox. Voor de andere is het weer werken via de pomodoro techniek. Welke methode van planning je ook gebruikt, het is altijd raadzaam na een werkdag de volgende dag alvast door te nemen. Hierdoor sluit je een dagje thuiswerken echt af en weet je wat je de volgende dag te doen staat. Dit geeft rust in je hoofd en draagt bij aan structuur. 

Slimme tools die je kunnen helpen bij het thuiswerken.

Maak daarnaast slim gebruik van online tools, zoals Whire Works of Asana. Door je taken en projecten goed te organiseren in deze software-oplossingen, krijg je ruimte in je hoofd. Je hoeft dit namelijk niet meer te onthouden en je kan vertrouwen op de functies van de software. De reminders zorgen er ook voor dat je je beter aan de planning gaat houden. Een goede stok achter de deur dus. Vooral met het thuiswerken kan dit je helpen de focus te behouden. 

Betere prestaties door het plannen van ontspanning

Natuurlijk ben je prestatiegericht en wil je zoveel mogelijk werk afronden. Maar vergeet niet te ontspannen. Plan dit in en maak het pauzeren een vast onderdeel in je dagplanning. Onstpanning geeft jou denkruimte waardoor jij weer optimaal kan presteren. Een win-win situatie dus. Een goede planning en een gezonde, ergonomische thuiswerkplek is een perfecte basis voor jouw prestaties. Dit maakt het thuiswerken tot een succes. 

Kijk voor meer tips op: Tips voor thuiswerken

Lees verder

WIN een thuiswerkpakket

Door: [email protected] 3 november 2021 actie nieuws Rewave

Wij hebben iets te vieren! Rewave is namelijk officieel gelanceerd als ergonomische webshop. Ergonomie is zo ontzettend belangrijk, maar nog erg ondergewaardeerd. Daarom geven we nu een thuiswerkpakket weg, ter waarde van maar liefst 185,- Euro. Wat krijg je allemaal als jij wint?

Wat je krijgt:

🔥 Microsoft Sculpt draadloos ergonomisch toetsenbord

🙌 Microsoft Sculpt Num Pad

🐁 Microsoft Sculpt Comfort Mouse

💻 Een lichtgewicht Traveler laptopstandaard

UPDATE! De winnaar is inmiddels bekend! Kijk snel op: https://rewave.nl/ben-jij-winnaar

Lees verder
Stel ons je vraag