Lennart

10 Tips voor Gezond Thuis Werken

10 Tips voor Gezond Thuis Werken

We weten allemaal dat thuis werken tegenwoordig de norm is. Maar het kan best lastig zijn om gemotiveerd en productief te blijven wanneer je in je eigen huis werkt. Geen zorgen! Hier zijn 10 tips om gezond te blijven tijdens het thuis werken.

1. Blijf in je routine, ook bij het thuis werken

Een van de grootste uitdagingen van gezond thuis werken is dat het moeilijk kan zijn om je werk en privéleven van elkaar te scheiden. Het is daarom belangrijk om een dagelijkse routine te hebben en je eraan te houden. Dat kan lastig zijn. Maar dit helpt om jezelf gemotiveerd te houden en ervoor te zorgen dat je productief blijft. Plan je werkdag en vergeet niet om pauzes te nemen. Dit zal je helpen om een gezonde balans te vinden tussen werk en vrije tijd.

2. Maak een comfortabele ergonomische werkplek

Als je de hele dag aan je bureau zit, kan het erg vermoeiend zijn voor je lichaam. Om rugpijn en andere ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om je werkplek zo comfortabel mogelijk te maken. Investeer in een goede ergonomische stoel, bureau en monitor om ervoor te zorgen dat je lichaam in de juiste positie zit. Ook een extra zitkussen, rugkussen of voetensteun kan het comfort verbeteren.

3. Stretch it out

Als je de hele dag achter je bureau zit, kan het zijn dat je moe en stijf wordt. Sta op en stretch je benen regelmatig, zodat je bloedsomloop op gang blijft. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en je lichaam actief te houden gedurende de dag. Een paar eenvoudige stretches kunnen al een groot verschil maken!

4. Natuurlijk licht doet je goed

Zorg voor genoeg natuurlijk licht in je werkomgeving, zodat je ogen niet vermoeid raken. Natuurlijk licht heeft een positief effect op ons humeur en maakt ons energieker en meer gefocust. Als dat niet kan, overweeg dan een daglichtlamp. Een daglichtlamp kan het effect van natuurlijk licht nabootsen en je helpen om je productiviteit te verhogen.

5. Blijf hydrateren

Drink genoeg water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven. Zo voorkom je hoofdpijn en vermoeidheid. Zet een fles water op je bureau en zorg ervoor dat je gedurende de dag voldoende drinkt. Als je het moeilijk vindt om genoeg water te drinken, probeer dan infused water of thee als alternatief.

6. Snacks: gezond is the way to go

Het is verleidelijk om de hele dag te snacken, maar probeer gezonde opties te kiezen zoals fruit, groenten en noten. Deze snacks zijn niet alleen gezond, maar houden je energie in de loop van je werkdag op peil. Probeer ook te vermijden dat je te veel suiker en junkfood eet. Dit kan je energieniveau laten dalen en je humeur beïnvloeden. Doe dat dus niet.

7. Kom in beweging

Plan tijd in voor lichaamsbeweging tijdens je werkdag. Maak bijvoorbeeld een wandeling tijdens je lunchpauze of doe een paar squats terwijl je wacht tot je kopje koffie klaar is. Lichaamsbeweging is uiteraard belangrijk om je lichaam actief te houden en je energieniveau te verhogen. Dat wist je waarschijnlijk al wel. Maar het is ook goed voor je mentale gezondheid en kan je helpen om stress te verminderen.

8. Houd contact met collega’s

Het kan eenzaam zijn om de hele dag thuis te werken. Zorg ervoor dat je in contact blijft met je collega’s. Plan bijvoorbeeld een virtuele koffiepauze of een videovergadering om even te kletsen. Of gebruik tools als Whire. Dit kan je helpen om je verbonden te voelen en je sociale contacten te onderhouden. Of pak ouderwets de telefoon.

9. Plan je vrije tijd

Wanneer je thuis werkt, kan het moeilijk zijn om werk en vrije tijd van elkaar te scheiden. Dit maakt gezond thuis werken tot een uitdaging. Het is daarom belangrijk om tijd te plannen voor jezelf en je vrije tijd serieus te nemen. Plan activiteiten in die je leuk vindt, zoals sporten, lezen of je hobby. Hierdoor ontspan je en zal je de batterij opladen voor de volgende werkdag.

10. Zorg voor een goede afsluiting van je werkdag

Sluit je werkdag af door je werkspullen op te ruimen en af te sluiten. Laat het werk achter je en je kan ontspannen. Zorg er ook voor dat je niet te laat doorwerkt, omdat dit ten koste kan gaan van je vrije tijd en je balans tussen werk en privé kan verstoren.

Kortom, gezond thuis werken kan een uitdaging zijn, maar met deze 10 tips kun je gezond blijven en productief blijven gedurende de dag. Vergeet niet om jezelf te belonen voor je harde werk en te genieten van je vrije tijd. Happy home-working!

Lees verder

Alles voor een gezonde thuiswerk plek

Door: Lennart 21 januari 2021 ergonomisch Rewave Thuiswerken

Rewave heeft alles in huis om jouw werkplek ergonomisch in te richten. Hiermee voorkom je lichamelijke en mentale klachten bij het thuiswerken.

Lees verder

Welkom thuiswerkvergoeding! De reiskostenvergoeding verdwijnt in 2021

Door: Lennart 28 januari 2021 nieuws Thuiswerken

Thuiswerkvergoeding in plaats van reiskostenvergoeding

Thuiswerken is door Covid-19 in 2020 het nieuwe normaal geworden voor werknemers en werkgevers. Hierdoor zijn er veel minder reisbewegingen van en naar het werk. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijker dan ooit. Dit vraag om een nieuwe visie op vergoedingen, zoals de thuiswerkvergoeding.

Werkgevers mogen nu nog belastingvrij een reiskostenvergoeding geven aan hun werknemers, wanneer ze daadwerkelijk de afstand afleggen voor het werk. Door de toename van het thuiswerken is dit natuurlijk steeds minder het geval.

De overheid heeft bepaald dat er nog tot 1 april van 2021 onbelast reiskostenvergoedingen mogen worden uitgekeerd aan personeel. Dit was voorheen tot 1 januari, maar dit is uit coulance verlengd tot 1 april.

Werknemers maken vandaag de dag meer kosten voor de inrichting van de thuiswerkplek als voor het forensen. Werkgevers zijn vaak al begonnen om regelingen op te starten voor deze thuiswerk kosten. Hierdoor zijn de kosten voor aanschaf van goede producten vaak al gedekt. En dat ook nog eens met een fiscaal voordeel. Doe hier je voordeel mee en richt een gezonde werkplek om thuis te kunnen werken. Kijk in onze online shop voor de beste selectie van producten.

Lees verder

Een goede planning voor een dag thuiswerken

Een goede voorbereiding van je werkdag begint natuurlijk met de planning, juist bij het thuiswerken. Omdat de structuur van het kantoor bij je thuis ontbreekt, is het verleidelijk om maar gewoon te starten. Er is minder feedback van je collega’s en managers, waardoor je zelf meer in control bent over je agenda. Dit maakt een gedegen planning extra belangrijk.

Thuiswerken maakt planning extra belangrijk

Wanneer je thuis aan het werken bent, is dat meestal in een omgeving waar je ook ontspant en leeft in je vrije tijd. Hierdoor mis je de gestructureerde aanpak die je op een kantoor wel vaak hebt. Afleiding ligt op de loer en dit zorgt ervoor dat je niet op de meest efficiënte manier aan de gang bent. Ook al heb je een perfect ingericht en afgesloten thuiskantoor; de afleiding is vaak maar een paar deuren van je verwijderd.

Werk met een goede planning

Hoe kan je dit nu voorkomen? Door het werken met een goede planning. Er zijn honderden methodes en manier voor het plannen van een werkdag. Het belangrijkste is dat je er eentje gebruik waar jij prettig mee kan werken. Breng een routine aan op een manier die bij je past. Het kan bijvoorbeeld helpen de dag altijd op dezelfde manier op te starten en weer af te sluiten. Deze regelmaat geeft je de rest de rest van je thuiswerkdag efficiënt in te plannen. Hierdoor heb jij het overzicht van je todo’s. 

Welke methode van planning past bij jou?

Er zijn verschillende methodes voor het maken van planningen. Zoek er eentje die echt bij je past. Voor de één is dat starten met de meest belangrijke taak, nog voor het openen van de inbox. Voor de andere is het weer werken via de pomodoro techniek. Welke methode van planning je ook gebruikt, het is altijd raadzaam na een werkdag de volgende dag alvast door te nemen. Hierdoor sluit je een dagje thuiswerken echt af en weet je wat je de volgende dag te doen staat. Dit geeft rust in je hoofd en draagt bij aan structuur. 

Slimme tools die je kunnen helpen bij het thuiswerken.

Maak daarnaast slim gebruik van online tools, zoals Whire Works of Asana. Door je taken en projecten goed te organiseren in deze software-oplossingen, krijg je ruimte in je hoofd. Je hoeft dit namelijk niet meer te onthouden en je kan vertrouwen op de functies van de software. De reminders zorgen er ook voor dat je je beter aan de planning gaat houden. Een goede stok achter de deur dus. Vooral met het thuiswerken kan dit je helpen de focus te behouden. 

Betere prestaties door het plannen van ontspanning

Natuurlijk ben je prestatiegericht en wil je zoveel mogelijk werk afronden. Maar vergeet niet te ontspannen. Plan dit in en maak het pauzeren een vast onderdeel in je dagplanning. Onstpanning geeft jou denkruimte waardoor jij weer optimaal kan presteren. Een win-win situatie dus. Een goede planning en een gezonde, ergonomische thuiswerkplek is een perfecte basis voor jouw prestaties. Dit maakt het thuiswerken tot een succes. 

Lees verder

WIN een thuiswerkpakket

Door: [email protected] 3 november 2021 actie nieuws Rewave

Wij hebben iets te vieren! Rewave is namelijk officieel gelanceerd als ergonomische webshop. Ergonomie is zo ontzettend belangrijk, maar nog erg ondergewaardeerd. Daarom geven we nu een thuiswerkpakket weg, ter waarde van maar liefst 185,- Euro. Wat krijg je allemaal als jij wint?

Wat je krijgt:

🔥 Microsoft Sculpt draadloos ergonomisch toetsenbord

🙌 Microsoft Sculpt Num Pad

🐁 Microsoft Sculpt Comfort Mouse

💻 Een lichtgewicht Traveler laptopstandaard

UPDATE! De winnaar is inmiddels bekend! Kijk snel op: https://rewave.nl/ben-jij-winnaar

Lees verder
Stel ons je vraag