Welkom thuiswerkvergoeding! De reiskostenvergoeding verdwijnt in 2021

Door: Lennart 28 januari 2021 nieuws Thuiswerken

Thuiswerkvergoeding in plaats van reiskostenvergoeding

Thuiswerken is door Covid-19 in 2020 het nieuwe normaal geworden voor werknemers en werkgevers. Hierdoor zijn er veel minder reisbewegingen van en naar het werk. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijker dan ooit. Dit vraag om een nieuwe visie op vergoedingen, zoals de thuiswerkvergoeding.

Werkgevers mogen nu nog belastingvrij een reiskostenvergoeding geven aan hun werknemers, wanneer ze daadwerkelijk de afstand afleggen voor het werk. Door de toename van het thuiswerken is dit natuurlijk steeds minder het geval.

De overheid heeft bepaald dat er nog tot 1 april van 2021 onbelast reiskostenvergoedingen mogen worden uitgekeerd aan personeel. Dit was voorheen tot 1 januari, maar dit is uit coulance verlengd tot 1 april.

Werknemers maken vandaag de dag meer kosten voor de inrichting van de thuiswerkplek als voor het forensen. Werkgevers zijn vaak al begonnen om regelingen op te starten voor deze thuiswerk kosten. Hierdoor zijn de kosten voor aanschaf van goede producten vaak al gedekt. En dat ook nog eens met een fiscaal voordeel. Doe hier je voordeel mee en richt een gezonde werkplek om thuis te kunnen werken. Kijk in onze online shop voor de beste selectie van producten.

Stel ons je vraag